Loopclinic met Tom Wiggers

05-09-2019 | 12:00

Een deel van het team, welke de Dam tot  Dam Nightrun gaat lopen, heeft afgelopen dinsdag een looptraining gehad van topatleet "Tom Wiggers". Tom nam ons mee in de aanpak van hoe een topatleet zich voorbereid op een loop als de Dam tot Dam loop.

Leerzaam, want train je effectief door bijvoorbeeld 5 kilometer te rennen of geeft een interval, van 2 minuten lopen (op een hoger tempo) gevolgd door 2 minuten rust, je meer resultaat. Tom had voor ons de 2 minuten interval versie in gedachten dus we moesten aan de bak. Maar dit niet voordat we een warming-up hadden gedaan met de nodige rek en strek oefeningen. En zoals je mag verwachten van een topatleet was er ook de aandacht voor een stuk loopscholing.

In korte tijd hebben we veel van Tom kunnen leren en daar zijn we hem bijzonder dankbaar voor. Wij hebben weer een extra prikkel gekregen om ons in te zetten voor de gestelde doelen.

Help jij ook mee? Steun onze 8 kilometer run tijdens de Dam tot Dam by night en doneer! Zet ook die stap voor ReumaNederland!

ReumaNederland: samen zorgen voor beweging.