Damloop by Night team ReumaNederland

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
van totaal € 1.000 (25%)

Help jij ook mee? Steun onze 8 kilometer run tijdens de Dam tot Dam by night en doneer! Zet ook die stap voor ReumaNederland!

ReumaNederland: samen zorgen voor beweging.

 

Op zaterdag avond 21 september loopt het team ReumaNederland de Dam tot Dam by night!

Ons team bestaat uit mensen met reuma, behandelaars, onderzoekers én medewerkers van ReumaNederland. Een team van mensen dat nauw betrokken is bij reuma en hoe het is om elke dag de beperkingen hiervan te ondervinden. Het team ReumaNederland heeft besloten samen de handen ineen te slaan en hun krachten te bundelen door 8 kilometer hard te lopen tijdens de Dam tot Dam by night run.

Voor deze prestatie zijn wij op zoek naar sponsors om ons streefdoel van € 1.000,- op te halen.

Met het opgehaalde geld steunt het team ReumaNederland het werk van dr. Tol. Hij doet onderzoek naar een nieuwe behandeling voor mensen met enkelartrose. Enkelartrose is een aandoening die ook al bij relatief jonge mensen voor veel pijn en dagelijkse beperkingen bij het lopen kan zorgen. Bijvoorbeeld dertigers en veertigers kunnen al veel moeite ondervinden van gewoon bewegen of sporten.

‘Die nieuwe behandeling is een injectie in de enkel met bloedplaatjes uit het eigen bloed. Bloedplaatjes bevatten eiwitten die mogelijk belangrijk zijn voor het herstel in het lichaam. Eerder onderzoek bij patiënten met knieartrose laat zien dat deze behandeling bij 50-60% van hen zorgt voor minder pijn en beperkingen. Patiënten met enkelartrose kwamen naar ons toe met de vraag of ze de injectie ook konden krijgen. Maar, zo’n nieuwe behandeling moet je eerst goed wetenschappelijk onderzoeken. ReumaNederland maakt dit nu mogelijk.’

 

Voor meer informatie over de nieuwe behandeling:

https://reumanederland.nl/nieuws/onderzoek-artrose/nieuwe-behandeling-voor-mensen-met-enkelartrose-onderzocht/

 

Ter info:

Voor dit onderzoek worden patiënten gezocht. Het onderzoek wordt gedaan door de afdelingen Orthopedie/Sportgeneeskunde in het Amsterdam UMC (locatie AMC), het Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam), OLVG (locatie West-Amsterdam), Flevoziekenhuis (Almere) en de Bergman Clinics (Naarden).

Heb je vragen over deelname aan het onderzoek? Neem dan contact op met de coördinerende arts-onderzoeker: Liam Paget, email: l.d.paget@amc.uva.nl

Bekijk alle
28-09-2019 | 08:19
21-09-2019 | 07:22
20-09-2019 | 14:44
20-09-2019 | 13:27
19-09-2019 | 22:02
Bekijk alle

Loopclinic met Tom Wiggers

05-09-2019 | 12:00 Een deel van het team, welke de Dam tot  Dam Nightrun gaat lopen, heeft afgelopen dinsdag een looptraining gehad van topatleet "Tom Wiggers". Tom nam ons mee in de aanpak van hoe een topatleet zich voorbereid op een loop als de Dam tot Dam loop. Leerzaam, want train je effectief door bijvoorbeeld 5 kilometer te rennen of geeft een interval, van 2 minuten lopen (op een hoger tempo) gevolgd door 2 minuten rust, je meer resultaat. Tom had voor ons de 2 minuten interval versie in gedachten dus we moesten aan de bak. Maar dit niet voordat we een warming-up hadden gedaan met de nodige rek en strek oefeningen. En zoals je mag verwachten van een topatleet was er ook de aandacht voor een stuk loopscholing. In korte tijd hebben we veel van Tom kunnen leren en daar zijn we hem bijzonder dankbaar voor. Wij hebben weer een extra prikkel gekregen om ons in te zetten voor de gestelde doelen. Help jij ook mee? Steun onze 8 kilometer run tijdens de Dam tot Dam by night en doneer! Zet ook die stap voor ReumaNederland! ReumaNederland: samen zorgen voor beweging.        
Lees meer