Bike4Reuma - Hogeschool Saxion

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 2.000 (105%)

Fiets mee met Bike4Reuma!

Meters maken voor reuma is waar jouw laatste weekend van november voor staat. 

Daarom organiseren wij, 6 studenten van Hogeschool Saxion, het Bike4Reuma evenement. Een evenement dat voor iedereen toegankelijk is en waarvan de opbrengst ten goede komt aan ReumaNederland.

Op 26 november om 20:00 begint het Bike4Reuma evenement met een online aftrap. Van 27 tot en met 29 november mag je elke dag zoveel mogelijk kilometers fietsen om zoveel mogelijk geld op te halen voor ReumaNederland.

Het doel: iedereen die in actie komt kan door middel van sponsoren, geld ophalen voor ReumaNederland. Met de opbrengst kan ReumaNederland weer een belangrijk reuma-onderzoek steunen. 

En als laatst vindt de online afsluiting plaats op 1 december om 20:00 om het evenement gezamelijk af te sluiten.

Voor meer informatie kijk bij Hoe werkt het? 

 

Heb jij vragen voor ons? Neem gerust contact met ons op.

Mail naar Silke Jansen via 462027@student.saxion.nl

Jij fietst mee? Super!

Het werkt als volgt....

Je klikt op Fiets mee! en je vult in hoe je mee wilt doen. Wanneer je individueel meedoet kan je je actie delen om sponsoren te werven bij jou familie en vrienden. Bij een team werkt het hetzelfde, maar dan doe je met meerdere mensen mee. Ook dan kan je het delen om sponsoren te werven én zelfs leden uitnodigen om jouw team te versterken!

Wil je niet meedoen? Dan kan je ook eenmalig doneren op Doneer nu !

De adresgegevens gebruiken wij om de eerste 100 actiestarters een goodiebag van ReumaNederland op te sturen. Hoe leuk! Dan kan je helemaal in stijl je kilometers fietsen.

Vervolgens zijn er inschrijfkosten om mee te kunnen doen aan het evenement. Deze inschrijfkosten worden gelijk bij de donatieteller opgeteld. Bedenk daarna hoeveel geld je persoonlijk of als team wilt ophalen. Met een leuke titel en foto's wordt jouw actie nóg persoonlijker!

Alles afgerond? Deel jouw actie met iedereen om je heen! Dat kan via verschillende sociale media kanalen.

Ben je een van de eerste 100 actiestarters? Dan ontvang je thuis in de week voor het Bike4Reuma evenement een goodiebag van ReumaNederland. Zo ben je nog meer verbonden met het goede doel en kan je er helemaal voor gaan. Bovendien ontvang je ook nog een e-mail met alle nodige materialen en informatie.

Op 26 november op 20:00 vindt er een online aftrap plaats op... (wordt nog bekend gemaakt). We gaan het evenement gezamelijk introduceren met verschillende dingen op het programma.

In het weekend van 27 tot en met 29 november mag je eindelijk gaan fietsen! Je kan je fietsroute in een dag fietsen, maar je mag het ook verdelen in 2 of 3 dagen. Met behulp van bijvoorbeeld de e-routes app kan je makkelijk een route in jouw eigen omgeving maken. Die app houdt ook bij hoeveel kilometers je hebt gefiets. Dat is handig voor als je een leuk prijsje wil winnen... daarover hieronder meer:) Voor het evenement heb jij in jouw mailbox een opdacht gekregen. Die opdracht bevat een bingokaart met daarop verschillende objecten, dieren en dergelijke. Zie je die dingen op de bingokaart tijdens jouw fietsroute? Maak er een foto mee #selfie. Probeer zo alle vakjes af te vinken om in aanmerking te komen met een leuk prijsje. Bovendien kan degene met de origineelste foto ook een prijs winnen!

Je leest het dus goed. Er zijn maar liefst 3 mogelijkheden om een prijs te winnen!

Wanneer win je een prijs? Als jij de meeste kilometers hebt gefietst, het meeste geld opgehaald of wanneer je de origineelste foto hebt gemaakt bij een volle bingokaart.

Om in aanmerking te komen voor de prijzen dan kan je via de e-mail: 462027@student.saxion.nl een screenshot sturen van je fietsroute inclusief datum + aantal kilometers én alle foto's die je hebt gemaakt.

Houd rekening met de actuele corona maatregelen die zijn opgelegd door het RIVM.

Maandag 30 november heb je nog de tijd om jouw sponsoren te laten doneren. Dan kunnen wij ons voorbereiden en zien wij jou op de online afsluiting op 1 december om 20:00.

Succes en veel plezier!

Wij zijn 6 studenten van Hogeschool Saxion te Deventer. In ons 2e jaar van de opleiding Tourism Management volgen wij het vak Evenementen Management, waarvoor wij het evenement Bike4Reuma mogen organiseren. Wij hebben gekozen voor de stichting ReumaNederland, omdat één iemand uit ons team affiniteit heeft met reuma. Dat maakt het organiseren van dit evenement nog specialer. Gelukkig stond ReumaNederland ervoor open om met ons samen te werken en na het vele brainstormen kwam we uit op het Bike4Reuma evenement. 

Heel veel succes en plezier tijdens dit evenement!

Met vriendelijke groet,

Annika de Koning, Danique Wevers, Jade Bruinsma, Irse Leeper, Tatum Schut en Silke Jansen

Bekijk alle
02-12-2020 | 18:37 Aan: Ik fiets mee!
29-11-2020 | 13:13 Aan: Ik fiets mee! Succes! 😘
28-11-2020 | 18:33 Aan: Zondagrijders
28-11-2020 | 15:42 Aan: Ik fiets mee!
28-11-2020 | 15:13 Aan: Ik fiets mee!
Bekijk alle

Samen meters maken voor reuma!

10-11-2020 | 20:00 Bike4Reuma is ontstaan en wordt georganiseerd door 6 studentes die het vak Evenementen Management volgen tijdens hun opleiding Tourism Management. Vanwege de corona omstandigheden moest er een online evenement georganiseerd worden voor een stichting uitgekozen door school of met een goed doel komen waar een van de organisatoren affiniteit mee heeft. Waarom ReumaNederland en waarom gaan we fietsen?   Waarom gekozen voor ReumaNederland? Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je gewrichten, spieren, pezen en botten. De moeder van één van de organisatoren heeft een vorm van reuma, namelijk reumatoïde artritis. RA is een chronische vorm van reuma die ontstekingen in gewrichten veroorzaakt, een ernstige pijn en vermoeidheid met zich meebrengt. Om geld op te halen voor ReumaNederland, kan die organisatie nog meer wetenschappelijke onderzoeken doen naar reuma en het leven van mensen met reuma iets gemakkelijker maken.   Waarom gaan we fietsen? Om de deelnemers van het evenement bewust te laten maken van wat reuma is, komen ze in beweging. In Nederland fietsen we wekelijks en misschien wel dagelijks. Regelmatig bewegen is dan ook belangrijk, maar voor mensen met reuma is het regelmatige bewegen extra van belang. Alleen zijn niet alle beweegactiviteiten geschikt voor reumapatiënten, want het mag niet te zwaar zijn. Fietsen valt onder de beweging die geschikt is voor mensen met reumatische klachten. Aangezien je overal kan en mag fietsen, ook tijdens corona, kunnen daardoor veel verschillende deelnemers op hun tweewieler stappen en daarmee samen een mooi geldbedrag ophalen via sponsors.   Kom ook in actie! Het is bijzonder om een (online) evenement te mogen organiseren voor iemand waar je veel om geeft. Door zelf mee te doen tijdens Bike4Reuma, kunnen we met zijn allen deel uitmaken van een organisatie die een betere kwaliteit van leven met reuma mogelijk kan maken.   Bron: reumanederland.nl
Lees meer