Samen meters maken voor reuma!

10-11-2020 | 20:00

Bike4Reuma is ontstaan en wordt georganiseerd door 6 studentes die het vak Evenementen Management volgen tijdens hun opleiding Tourism Management. Vanwege de corona omstandigheden moest er een online evenement georganiseerd worden voor een stichting uitgekozen door school of met een goed doel komen waar een van de organisatoren affiniteit mee heeft. Waarom ReumaNederland en waarom gaan we fietsen?

 

Waarom gekozen voor ReumaNederland?

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je gewrichten, spieren, pezen en botten. De moeder van één van de organisatoren heeft een vorm van reuma, namelijk reumatoïde artritis. RA is een chronische vorm van reuma die ontstekingen in gewrichten veroorzaakt, een ernstige pijn en vermoeidheid met zich meebrengt. Om geld op te halen voor ReumaNederland, kan die organisatie nog meer wetenschappelijke onderzoeken doen naar reuma en het leven van mensen met reuma iets gemakkelijker maken.

 

Waarom gaan we fietsen?

Om de deelnemers van het evenement bewust te laten maken van wat reuma is, komen ze in beweging. In Nederland fietsen we wekelijks en misschien wel dagelijks. Regelmatig bewegen is dan ook belangrijk, maar voor mensen met reuma is het regelmatige bewegen extra van belang. Alleen zijn niet alle beweegactiviteiten geschikt voor reumapatiënten, want het mag niet te zwaar zijn. Fietsen valt onder de beweging die geschikt is voor mensen met reumatische klachten. Aangezien je overal kan en mag fietsen, ook tijdens corona, kunnen daardoor veel verschillende deelnemers op hun tweewieler stappen en daarmee samen een mooi geldbedrag ophalen via sponsors.

 

Kom ook in actie!

Het is bijzonder om een (online) evenement te mogen organiseren voor iemand waar je veel om geeft. Door zelf mee te doen tijdens Bike4Reuma, kunnen we met zijn allen deel uitmaken van een organisatie die een betere kwaliteit van leven met reuma mogelijk kan maken.

 

Bron: reumanederland.nl