Team Aster: Rennen met Jeugdreuma

Team Aster rent de buddyrun voor betere medicijnen voor jeugdreuma!
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 150 (1008%)

'Jeugdreuma is super stom! Omdat het pijn doet, je dingen niet kunt en mensen soms heel stom kijken. Gelukkig helpen de medicijnen nu heel goed, maar die zijn ook niet fijn. Ik wil geld inzamelen voor onderzoek zodat er betere medicijnen komen en kinderen met jeugdreuma minder pijn hebben en gewoon kunnen spelen!'

Toen Aster net 2 jaar was, kon ze ineens niet meer staan. Ze gilde het uit van de pijn. Ze bleek jeugdreuma te hebben. Sindsdien heeft ze ontstekingen gehad in haar knieën, enkel, elleboog, pols en nek. Ieder kind wil gewoon lekker mee doen en spelen, maar dat was voor Aster soms best lastig. Door pijn, of door stijve gewrichten, of vermoeidheid. Het heeft 3 jaar geduurd voor het wat beter ging.

Aster is inmiddels 7 en het gaat al 2 jaar goed! Maar de prijs is behoorlijk hoog. Aster krijgt iedere week op vrijdagavond medicijnen waar ze zich 1-2 dagen slecht van voelt: wiebelig, huilerig, niet lekker. En om de week krijgt ze een prik, die pijn doet. Super stom dus!

Er wordt onderzoek gedaan naar medicijnen met minder bijwerkingen. En naar hoe ze beter kunnen inschatten welke medicijnen bij welke kinderen gaan werken, zodat het niet jaren hoeft te duren voor de goede mix is gevonden. Je snapt vast dat dit onderzoek heel belangrijk voor ons en andere kinderen met jeugdreuma is!

Wij doen op 29 juni mee met de Buddy run, een obstakelrun met rennen en klimmen. We gaan er een mooie run van maken, omdat het zo bijzonder is dat we dit nu samen kunnen doen! En omdat we hopen dat jullie ons doel willen steunen! Alle kleine beetjes helpen en maken ons heel blij.

Groetjes van Aster en Anne

Bekijk alle
24-01-2020 | 11:31
31-07-2019 | 08:55
03-07-2019 | 18:01 Aster, je bent een topper!! Super goed wat je samen met jouw lieve mama gedaan hebt (met geweldige aanmoedigingen van jouw papa en broertje)!!
01-07-2019 | 11:04 Ik vind onderzoek belangrijk en vind het heel mooi dat Aster de 3,5 km heeft volbracht samen met haar moeder. In mijn ogen een echte doorzetter.
01-07-2019 | 09:51