'Loop Reuma de wereld uit'

Yvonne Bruisten
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (42%)
Hallo, mijn naam is Yvonne Bruisten, 22 jaar én ook ik heb Reuma! Dit jaar heb ik mij ingeschreven voor de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Dit heb ik gedaan om Reuma meer aandacht te geven. Want je kan het niet altijd zien dat iemand moeite heeft met bewegen, dat geeft veel onbegrip bij de mensen die het niet hebben. Zelf heb ik Fibromyalgie en het Hypermobiliteitssyndroom. Beide zijn vanaf de buitenkant niet zichtbaar en dat leidt naar veel onbegripvolle reacties, want de ene dag voel ik mij erg goed en de andere dag totaal niet. Ongeveer 10 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik HMS had en een aantal jaar daarna Reuma. Deze conclusie van mijn vele pijnklachten, sloeg in als een bom. Want; 'Hoe kon ik dit nou hebben? Ik ben toch nog jong, gezond en ik sport toch gewoon?' Vooral de laatste paar jaren heb ik veel problemen gehad met stageplekken vanuit mijn opleiding en veel onbegripvolle reacties op de werkvloer. Door mee te doen met de Nijmeegse Vierdaagse wil ik meer aandacht trekken naar het begrip Reuma. Veel mensen weten namelijk niet wat het begrip Reuma inhoud en welke vormen er allemaal zijn. Ik wil graag laten zien dat je met het hebben van Reuma ook de dingen kan doen die je graag wilt doen, zelfs als je tijdens/daarna pijn hebt en/of erg moe bent, zolang er maar de juiste behandeling is. Met het inzamelen van geld zou ik Stichting Nationaal Reumafonds willen helpen om meer onderzoeken te kunnen doen naar Reuma, vooral op jonge leeftijd. Maar ook meer onderzoek naar medicatie en hulpverlening. Tevens meer voorlichting op bijvoorbeeld scholen en voor huisartsen zou een goede optie kunnen zijn. Mijn vraag aan u is dus: 'Helpt u ook mee om geld in te zamelen en het Reumafonds te helpen de aandacht te trekken voor Reuma?!'
Bekijk alle
26-07-2017 | 23:26 Geweldige prestatie Yvonne. Vier dagen lang lopen voor het goede doel. Wel vermoeiend, maar het is wel gezond. Houden zo.
16-06-2017 | 18:52
16-06-2017 | 14:22 Heel veel succes!! Ik ben zelf 23 en precies hetzelfde.. ook 10 jaar geleden het te horen gekregen. Ik leef met je mee:) Topper!!
16-06-2017 | 13:25
16-06-2017 | 13:00 Aangezien ik de zelfde reumatische aandoening het vind ik het een goede aktie. Véél succes !!!