Romée gaat rennen voor reuma

Romée Hopmans

Nog te gaan

van totaal € 1.000 (93%)

Reuma, een ziekte waar je veel over hoort, maar waarvan de echte betekenis me maar vaag was. Ik wist dat het iets met gewrichtspijn te maken had, maar dat was het dan ook wel.

Dat veranderde drastisch op de dag dat mijn moeder vertelde dat ze Reuma had. Plotseling werd ik geconfronteerd met de realiteit van deze vreselijke ziekte. Ik zag mijn moeder steeds meer pijn lijden en steeds meer beperkt worden. Iets oppakken van de grond ging alleen nog door zelf te gaan zitten en een flesje water open draaien lukt niet meer.

Ineens besefte ik me hoe dankbaar ik moet zijn voor het feit dat ik een gezond lichaam heb. Ik voelde een enorme motivatie om mezelf in te zetten voor een hoger doel. Daarom besloot ik me in te schrijven voor de halve marathon in Amsterdam, met als doel geld in te zamelen voor de bestrijding van deze ziekte. Hoewel hardlopen zacht gezegd niet mijn favoriete bezigheid is, put ik kracht uit het doorzettingsvermogen dat ik bij mijn moeder zie. Elke dag gaat ze er weer voor en focust ze zich op de dingen die ze wél kan. Daarom voelt het voor mij als het absolute minimum om deze marathon te rennen.

Ik hoop dat dit verhaal anderen zal inspireren om bij te dragen aan mijn inzamelingsdoel en ik hoop hiermee meer aandacht voor reuma te creëren. Samen kunnen we eraan bijdragen dat mensen zoals mijn moeder, en miljoenen anderen in Nederland minder hoeven te lijden.

Mijn dank is onwijs groot!

Bekijk alle
10-06-2024 | 22:01 Lieve Ro! Mega trots op jou dat je dit gaat doen! 💜💜 Zet hem op!!
08-06-2024 | 23:17 Gooodluck Ro!!
08-06-2024 | 23:16 Heel veel succes lieve Ro! X
08-06-2024 | 21:44
08-06-2024 | 11:49
Bekijk alle

10K ✅ EN MEGA DANK VOOR DE DONATIES

15-03-2024 | 16:39 Vandaag ben ik drie maanden bezig en vandaag heb ik de kwart marathon aangetikt, 10.2km! Officieel is het 10.55km, maar die 300 meter had ik met gemak nog erbij kunnen rennen. Nog zeven maandjes te gaan voor de halve marathon. Al denk ik dat het trainen nu pas echt zwaar gaat worden.    Daarbij wil ik iedereen die tot nu toe gedoneerd heeft echt ONWIJS bedanken. Mijn oorspronkelijke doel was €500, en dat bedrag hebben jullie nu al overschreden. Dit had ik echt nooit verwacht. Ik ben ontzettend dankbaar en ik hoop dat jullie beseffen dat hiermee zoveel moois mogelijk gemaakt kan worden.
Lees meer