Het is gelukt!

06-09-2021 | 15:33

Op 1 september was het zo ver. Ik heb Alpe d'Huez beklommen, met mijn zoon en zijn vrouw op gepaste afstand.

In juli was ik een paar keer naar Col du VAM in Drenthe geweest. Op deze vuilnisberg kon ik ervaren over ongeveer 200 meter hoe 12% voelt. Dat ging wel, maar dan heb je twijfels of 3,5 km @ 11% gaat lukken.

Op 30 augustus heb ik met Dennis en Agnetha de Col d'Ornon gefietst. Dit was mijn eerste echte col. Het wordt vaak gebruikt als oefencol voordat men Alpe d'Huez aanpakt. Het is een gemakkelijke col en ging zonder probleem.

Dinsdag een rustdag en dan woensdag 1 september de grote uitdaging. Wij zijn even warm gedraaid in en rond Le Bourg d'Oisans en daarna begonnen. Tot mijn verbazing was ik sneller bij de eerste bocht dan ik had verwacht en ik was binnen 25 minuten bij La Garde. Ik hoopte dat ik daarna op iets minder steil terrein kon versnellen, maar moest wel mijn hartslag onder mijn verzuringsgrens houden. Een kijkje op mijn hartslagmeter gaf het antwoord: "Hartslag zegt nee". Dan maar iets rustiger aandoen.

Ondertussen was mijn vrouw onderweg met de auto en zij stopte op verschillende plekken om foto's en filmpjes te maken. Een aantal staan op deze pagina.

Na 1h 35m passeerde ik de eindstreep bij het Tourist Info kantoor. Natuurlijk fietse ik door naar de officiele Tour de France eindstreep en iets minder dan 10 minuten later was de klus geklaard. Even bijkomen in de auto en dan wachten tot de kinderen verschenen. Daarna nog een paar foto's als herinnering.

Ik laat de actiepagina nog openstaan voor de mensen die eerst het bewijs wilden zien. Je mag nog doneren!