Reuma op grote Hoogte

Reuma op grote Hoogte
van totaal € 2.500 (105%)

 

  

 

 

Over ons 

Wij zijn twee broers met een passie voor oude tractoren. Samen willen wij bewijzen dat ook ”oudjes”
(oldtimer tractoren) tot mooie dingen in staat zijn.Met een Vierzon H2 (1939) en een Zettelmeyer Z2 (1938) gaan we in september 2017 de Großglockner Hochalpenstraße op tijdens de wereldkampioenschappen. Voor die tijd moet er een hoop gebeuren, want de tractoren hebben met hun leeftijd onderhoud en zorg nodig
om de tocht aan te kunnen.
 

Wat we doen 

Reumafonds en tractoren?
Het Reumafonds staat op voor reumapatiënten. Zij geven voorlichting aan zowel de patiënten als hun naasten,
 financieren activiteiten om het leven van de patiënten te verbeteren, komen op voor deze mensen bij zowel de 
politiek als de vele zorginstanties en steunen wetenschappelijk onderzoek. Dit alles om te zorgen dat mensen 
met reuma een betere kwaliteit van leven kunnen krijgen en mogelijk in de toekomst kunnen genezen!

Wij hebben deels aan de lijve en deels op professioneel niveau, veel ervaring met reuma en zeker met 
de gevolgen van de verschillende vormen van reuma. Daarom willen wij met onze 'Oudjes' het Reumafonds 
steunen met deze actie. Vind je ons leuk en wil je dat we de top bereiken? 
Geef ons dan een duwtje in de rug en kijk bij Steun Ons hoe je ons kunt helpen.

Steun ons!

Steunen kan op vele manieren, er zit vast iets bij waar je ons mee kunt helpen:
 
 • Doneren op de website; deze vind je bovenaan!
 • Zoek ons op: We staan dit jaar op meerdere evenementen, deze vind je op de Facebookpagina terug. 
  Er is veel te beleven, je kunt ons van alles vragen en er zal altijd een collectebusje staan.
 • Deel ons verhaal: Op Facebook, Instagram, bij je lokale vereniging, op je werk. 
  Hoe meer je ons verhaal deelt, hoe meer mensen we kunnen bereiken. 
  Wil je een flyer, of visitekaartjes om uit te delen? Neem dan contact met ons op via de mail!

Voor jou!

 • Wekelijkse (en later dagelijkse) updates, zodat je met ons meemaakt wat er allemaal gebeurd 
  achter de schermen.
 • Leuke video's, waarin we je laten zien wat we doen, wie we zijn en meer.
 • Meet en Greet, tijdens evenementen, maar ook daarbuiten zullen we enkele keren een 
  meet en greet houden. Dan kun je de 'Oudjes' live zien en al je vragen stellen.
 • Meer dan alleen tractoren, want ondanks dat het gaat om de rit naar de top, gebeurd er genoeg naast.. 
  Hoe en wat kun je terug vinden op o.a. Facebook!
 • Live feeds, jou kans om alles als eerste te zien, horen en weten.
 • Give-away's, want geen feest is compleet zonder!

 

Het hele verhaal achter deze actie..

Het hebben van een reumatische aandoening zorgt voor veel negatieve veranderingen in het leven van de mens. De bekendste klachten zoals de pijn, de vermoeidheid, het beperkt functioneren zorgen ervoor dat de patiënt in een steeds groter sociaal isolement terecht komt. Ook versterken deze klachten elkaar, waardoor men in een vicieuze cirkel terecht komt die moeilijk te doorbreken is.

Vaak wordt bij reuma gedacht aan reumatoïde artritis, het schrikbeeld van vroeger met vergroeiingen aan o.a. de handen. Reumatische aandoeningen omvat echter veel meer. Een hele bekende andere vorm is bijvoorbeeld artrose. Dit treft uiteindelijk ons allemaal. Wist u dat 75% van de 60 plussers al artrose heeft? Bij de 75-plussers is dit nagenoeg iedereen. Gelukkig geeft het niet altijd klachten, maar hoeveel oudere mensen in uw omgeving hebben toch al een knie of heupprothese gekregen? 

Het Reumafonds staat op voor reumapatiënten. Zij geven voorlichting aan zowel de patiënten als hun naasten, financieren activiteiten om het leven van de patiënten te verbeteren, komen op voor deze mensen bij zowel de politiek als de vele zorginstanties en steunen wetenschappelijk onderzoek. Dit alles om te zorgen dat mensen met reuma een betere kwaliteit van leven kunnen krijgen en mogelijk kunnen genezen!

Wij, Willem, Gerda, Rene en Ada Bakker hebben (samen met een bevriend stel, namelijk Wim en Nellie Reijs uit Mill),
deels aan de lijve en deels op professioneel niveau, veel ervaring met reuma en zeker met de gevolgen van de verschillende vormen van reuma. Daarnaast hebben Wim en Rene ook een gezamenlijke passie, namelijk oldtimer tractoren. Zij vonden dat ze hier een hele mooie combinatie van konden maken, op een ludieke manier. Waarom niet met onze “oudjes” een berg beklimmen en op die manier geld inzamelen voor zo een belangrijke stichting?Wat willen wij precies gaan doen?

Wij willen bewijzen dat ook de ”oudjes”, mits goed ondersteund/verzorgd, op oudere leeftijd tot mooie dingen in staat zijn. Wij willen met onze oude tractoren in September gaan deelnemen aan het Oldtimer Tractoren Weltmeisterschaft 2017 te Oostenrijk. Het is de bedoeling met onze, inmiddels bejaarde tractoren (78 en 79 jaar) de Großglockner Hochalpenstraße op te rijden. 

De tocht heeft een lengte van 21 km omhoog tot het hoogste punt op 2505 meter. Startpunt is bij het plaatsje Fusch. Het gemiddelde stijgingspercentage is 5,2% met pieken tot 14,2%. Totaal hoogteverschil wat overwonnen zal moeten worden is 1914 meter. Voor onze Oldtimers dus nog een hele klus om met hun beperkte Pk’s en met het nodige overgewicht bovenaan te komen. 

 

Dit zijn de twee Oudjes: Een Vierzon H2 uit 1939. 1 cilinder en 16 PK op de achterwielen, met een gewicht van 2230 kg (schoon aan de haak). 

En een Zettelmeyer Z2 uit 1938. Een 2 cilinder met 20 PK. Deze weegt 1750 Kg. 

Wij hopen dat u zult genieten van (en meeleven met) onze avonturen op weg naar de top! U kunt ons helpen het Reumafonds te steunen. Dit kan bijvoorbeeld door een bedrag te doneren via de link op onze website of via de collectebussen op de diverse evenementen. Maar ook het delen van onze Facebookpagina, het retweeten van onze twitterberichten en het doorvertellen aan vrienden, helpt ons zodat we uiteindelijk met zijn allen dit initiatief tot een groot succes kunnen brengen voor het Reumafonds!

Voor meer informatie kijkt u op onze Facebook pagina. We zijn ook te volgen via Twitter of Instagram. Hier kunt u o.a. meer lezen over onze actie. Verder leest u hier (en op Social Media) over de voortgang van de voorbereidingen, informatie over onze sponsoren en uiteraard de opbrengst van de actie.  

 


 

 

Bekijk alle
13-04-2024 | 19:52
05-11-2017 | 11:52
22-09-2017 | 11:33 Geattendeerd door een klant die deelneemt
10-09-2017 | 12:54
02-09-2017 | 11:33
Bekijk alle

Oogstfeest in Elden

17-08-2017 | 21:41  Afgelopen weekend mochten wij met onze tractoren het Oogstfeest in Elden bezoeken. Daar hebben wij met spelletjes zoals; raad het aantal doppen, maar ook munten gooien in een glas (onder water!) en collecteren een mooi bedrag ophalen. Wel 350,16 euro totaal! Dit mede dankzij een gulle gift van een anonieme sponsor, waar wij heel blij mee zijn, Wij willen alle bezoekers bedanken voor dit prachtige bedrag! De eindstreep komt in zicht <3
Lees meer