Rennen tegen reuma

Niels de Jong
van totaal € 1.000 (74%)

Op 14 april loop ik de marathon van Rotterdam. Naast dat ik het zie als een uitdaging voor mezelf, ga ik geld ophalen voor ReumaNederland, daar heb ik jouw hulp bij nodig!

Waarom ReumaNederland?

In Nederland heeft reuma impact op 2 miljoen mensen. Lekker kunnen bewegen is voor hen niet vanzelfsprekend. Gelukkig is er dankzij de vooruitgang in behandelingen en medicatie tegenwoordig veel meer mogelijk. Bij mijn vriendin Luce zie ik van dichtbij wat voor verschil dat maakt. Echter is er ook nog veel te winnen. ReumaNederland doet daar onderzoek naar, hier is geld voor nodig!

Doneer of ren mee!

Ik zou het enorm waarderen als je een donatie wilt achter laten en/of deze pagina wilt delen met vrienden, familie of collega's.

Of wellicht ren je ook de marathon of een andere run en wil je je graag ook inzetten? Start dan een actie via actie.reumanederland.nl en doe mee!

Bekijk alle
13-04-2024 | 11:22
11-04-2024 | 15:11
09-04-2024 | 12:58
09-04-2024 | 12:43 Ik heb gedoneerd, omdat reuma op alle fronten een ziekte is wat moet worden teruggedrongen en daar is zeker geld voor nodig!
09-04-2024 | 12:23
Bekijk alle

Herstellen van de CPC en lange duurloop 25km!

17-03-2024 | 11:31 De dinsdag na de CPC vorige week zondag besloot ik voor een herstelloop van 10km te gaan (met Marleen als loopbuddy!) in plaats van te trainen met de hardloopgroep. Met deze groep en de trainer train ik sinds januari 1x per week. Hierin doen we veel interval, maar focussen we ook op techniek en doen we spieroefeningen. Verder ga ik naar de sportschool en train ik mijn benen en core (buik, borst en rug). Een fysiotherapeut adviseerde mij hier meer op te focussen nadat ik wat kwakkelde met pijntjes. Het lange lopen is een aanslag op je lichaam, dus je spieren moeten hiervoor voldoende kracht hebben. Ik ben iets minder kilometers gaan lopen, qua conditie ben ik goed op schema! Gisteren, op zaterdag, stond een lange duurloop op de programma. Het was even aankijken hoe de benen voelde na de halve marathon van vorige week. De loop ging goed, zeker met support van Luce die meefietste! Ik hield het tempo laag (6.17min/km). De benen liepen na 17km wel vol en deden wat pijn, maar dit is niet gek bij een loop van 2u37min.  Vandaag is het herstellen geblazen. Volgend weekend, als de benen goed voelen, is het plan om 30km te lopen. Op naar Rotterdam!
Lees meer