Rennen voor fibromyalgie
Nick PapavoineHoi, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn actiepagina.
Op zondag 17 oktober ga ik, Nick Papavoine, 23 jaar, deelnemen aan de marathon van Amsterdam. Op het moment van schrijven heb ik nog nooit meer dan 10 km hardgelopen en zal ik alle zeilen bij moeten gaan zetten om mijn missie te voltooien. Omdat ik mijzelf volledig wil geven voor deze actie heb ik ook het doel gesteld om deze marathon te finishen onder 4 uur (10.5 km/h). Een marathon is precies 42,2 km en daarom ga ik proberen om 4220 euro op te halen voor onderzoek naar reuma en in het bijzondere geval fybromyalgie.
Waarom in het bijzonder fybromalgie??
Fybromyalgie is een aandoening waarbij de patient chronische pijn in spieren en bindweefsel ervaart. Vaak heeft deze persoon ook last van stijfheid, vermoeidheid, slaapstronissen en stemmingswisselingen. De klachten zijn wisselend maar zullen altijd aanwezig zijn. Mensen met deze aandoening hebben dus constant pijn bij alles wat ze doen en zijn daarbij mentaal erg vermoeid en uitgeput. Tot vandaag heeft onderzoek naar deze aandoening niks opgeleverd. De oorzaak van fybromyalgie is niet bekend, wat behandeling van deze aandoening onmogelijk maakt. Klachten kunnen worden bestreden met pijnstilling of speciale therapieën maar in de meeste gevallen zullen deze de klachten niet effectief verminderen.
Ik ben opgegroeid met een moeder die eigenlijk al vanaf haar jeugd veel lichaamelijke klachten heeft die pas tijdens mijn jeugd verklaarbaar werden toen zij gediagnosticeerd werd met fybromyalgie. Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe al deze klachten kunnen optreden en wat deze kunnen doen met de mentale gezondheid van deze persoon. Als kind was het erg moeilijk voor mij om in te beelden wat mijn moeder echt had. Ik las er wel over in informatie folders die ze meekreeg of online, maar de ernst van de klachten kon ik toch maar moeilijk inbeelden. Mijn moeder ziet er vanaf de buitenkant toch uit als iemand die nergens last van heeft en bovendien deed ze ook gewoon alle huishoudelijke taken zonder geklaag. Dus hoe kan zo iemand dan constant, ieder moment pijn ervaren? Mijn moeder is vrij eigenwijs en wilt zich eigenlijk niet toegeven aan de klachten die zij heeft. Maar toch moest ook zij leren omgaan met haar klachten. Toen ik ouder werd, werden deze dingen ook steeds duidelijker voor mij. Lange afstanden wandelen, dagjes weg en ook actieve vakanties zijn voor ons allemaal helaas niet mogelijk. Vaak als ik dit verhaal tegen vrienden vertelde kreeg ik reacties als: wow wat verschrikkelijk, moet je niet veel doen thuis om je moeder te helpen? Ik antwoordde dan altijd met: nee eigenlijk niet zo veel. Doordat mijn moeder z'n sterke vrouw is en altijd maar doorgaat, was het voor mij nooit nodig om thuis extra te helpen. Diep van binnen weet ik dat ik dit eigenlijk wel vaker moet doen, maar ik hoop dat ik met deze actie dat deels weer een beetje goed maak.
Ik ga de komende 210 dagen ontzettend hard mijn best doen voor fybromalgie maar ook een klein beetje voor mama. Zelf doe ook een opleiding in de wetenschap en weet daarom hoe moeilijk het is om onderzoek te doen naar iets als je er geen financiering voor krijgt. Daarom vraag ik iedereen die de moeite heeft genomen om tot zover te lezen om mij alsjeblieft te helpen in deze strijd. Ik weet zeker dat ik mijn doel kan halen, wanneer iedereen die dit leest 1 euro zou doneren voor mijn actie.
Uw donatie via onderstaande "DONEER NU" knop wordt meteen zichtbaar op de site en u kunt ervoor kiezen anoniem te blijven. Donaties gaan volledig naar ReumaNederland.
Ik houd mijn weg richting de marathon bij via de blog en via een instagram acount wat je kan bereiken via onderstaande link. Volg mij op dit instagram account en beleef samen met mij de weg naar 42.2 kilometer hardlopen.
https://www.instagram.com/nick_zijn_doel/
Ontzettend bedankt voor iedereen die mij steunt in deze actie!