Trainen op het strand van Katwijk

18-12-2017 | 20:53

Gisteren ben ik samen met mijn moeder naar het strand van Katwijk geweest, om te wennen aan het wandelen op het strand in de winter en om lekker uit te waaien! Nog 40 dagen tot de halve wandelmarathon in Egmond. Ik heb er eigenlijk nu al zin in, ben heel benieuwd naar de sfeer en of ik de 22 kilometer ga volhouden. 

Gisteren stond er een koude wind, dus ik ga zorgen dat ik 27 januari genoeg laagjes aan heb, zodat ik het niet koud krijg tijdens het lopen.  Het wandelen met dit weer voor mensen met reuma is trouwens niet vanzelfsprekend, juist in de wintermaanden als het vochtig is hebben zij meer ontstekeningen en ook meer pijn. Dit kan hen belemmeren met bijvoorbeeld school, werk of het gezinsleven.  

Daarom vind ik het mooi dat de wandelmarathon in de winter wordt gehouden, het is een tijd dat mensen met reuma meer ondersteuning kunnen gebruiken. En het juist zichtbaarder wordt voor ons waarom geld ophalen voor het reumafonds zo belangrijk is.  Hebben jullie al gedoneerd op mijn actiepagina? Mocht je in de positie zijn, een bedrag te kunnen missen, dan zou ik dat erg waarderen.  En voor iedereen die al wat heeft gedoneerd, vrienden, kennissen en mensen van school ik vind het super lief!