Het zit erop, iedereen bedankt!

28-03-2021 | 11:32

Het zit erop, ik heb hem uitgelopen! Een vinkje achter het uitlopen van een Marathon, een droom die na hele lange tijd in vervulling is gegaan!

Sunny

Gisteren was het gelukkig droog! De weersvoorspellingen werden de laatste uren voor de start steeds beter. Het was prachtig weer; fris maar zonnig! Er stond wel een pittige wind, 5 á 6 Bft.

Mijn HRV (Heart Rate Variation) waren de laatste 2 dagen ineens veel lager dan voorgaand. Dit meet ik iedere ochtend voor ik op sta. HRV geeft aan hoe "klaar" je lichaam is om een grote inspanning te leveren. De oorzaak weet ik niet, dat kan van alles zijn. Ik merkte het wel. Al 2 km na de start zat mijn hartslag al op de 170! Dit is eigenlijk de hele tocht zo gebleven, ik kreeg hem niet onder de 170.

Bevoorrading

Langzamer gaan wilde ik eigenlijk ook niet haha, ik liep namelijk al langzamer dan wat mijn eigenlijke doel was. De eerste 20 km waren windje tegen.

Af en toe stonden er wat mensen langs de kant, of toeterde een auto, heel leuk!

Gelukkig kon ik ook af en toe rekenen op bevoorrading van mijn vrouw en kinderen, zodat ik niet alles vanaf het begin hoefde mee te nemen. Ook enkele onbekende mensen staken mij wat toe, bedankt!!

De laatste 12 kilometer waren wel pittig, iedere kilometer wat zwaarder. Blijven eten en drinken was belangrijk. Die lange rechte stukken langs het water of door de polder zijn altijd wel een mentaal dingetje. Ik wist dat er veel mensen live mijn progressie volgden en de finish steeds dichterbij kwam, dus gewoon die ene voet voor die andere blijven doen :) Langs de route op het laatste stuk stonden her en der ook wat vrienden/kennissen, maar ook onbekenden, om me aan te moedigen echt heel leuk! 

Finish

Bij de finish stonden ook een flink aantal mensen mij op te wachten, met een heuse finishvlag, echt geweldig! De lokale bakker van Oost sponsorde Zeeuwse bolussen voor de aanwezigen, heel erg bedankt! Na de finish kon ik even niet op mijn benen staan en moest ik echt even bijkomen. Van veel mensen van alles gekregen, zoals bloemen, port en andere versnaperingen, heel erg leuk om zo deze tocht te beïndigen! Ook een mooie grote bos bloemen van ReumaNederland, top!

Hieronder een overzichtje van de maraton uit Strava:

 Bij deze wil ik iedereen heel hartelijk bedanken die ondersteuning hebben geboden, in wat voor vorm dan ook.  De opbrengst van deze actie is ook echt fantastisch, veel meer dan we hadden verwacht!

En Annemarie: je bent een KANJER, zonder jou was het niet gelukt!