Fietsen zonder rem

Evelyn Gaarman

( Lid van team: Fietsen zonder rem )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (82%)

Wij zijn Miloeska (29) en Evelyn (31). Super dat je geïnteresseerd bent in onze actie en bedankt dat je de tijd neemt dit te lezen.

Wat gaan we doen?
Op Tweede Pinksterdag (6 juni 2022) gaan wij de Elfstedentocht fietsen op een tandem. De Elfstedentocht… 235 km… op één dag… op een tandem?! Je moet wel gek zijn als je dat zou doen. Al helemaal als je weet dat wij de afgelopen jaren nogal te kampen hebben gehad met het nodige blessureleed. Van dagelijks de hort op voor sport, naar avonden aan huis gekluisterd tot je er gek van wordt. Miloeska is inmiddels weer op de been en ik ben blij dat ik sporadisch train. Het wordt dus een hele uitdaging voor ons allebei, maar we dragen graag ons steentje bij. Daarom fietsen we de Elfstedentocht voor een goed doel. Welk goed doel waren we snel over uit: ReumaNederland!

Waarom ReumaNederland?
Ik (Evelyn) zeg wel eens uit gemak dat ik een blessure heb. Misschien om het te bagatelliseren of gewoon geen zin heb om het te hoeven vertellen. Wellicht om te ontkennen dat het dusdanig invloed heeft op mijn leven of vooral dat dit maar tijdelijk zal zijn. Echter, het is geen blessure. Reuma is geen blessure die met een beetje rust over gaat. Het is een ziekte. Een ziekte die meer invloed op je heeft dan gedacht. Een ziekte die medicatie vereist. Een ziekte met een lange zoektocht naar de juiste medicatie voor jou. Een zoektocht die maanden of zelfs jaren kan duren. Iets wat ik me niet direct realiseerde. Ik dacht: mooi, er is eindelijk een diagnose, dan kan ik straks weer alles wat ik voorheen ook kon, namelijk onbegrensd leven. Een volle agenda waarbij ik van hot naar her vlieg. Elke dag erop uit om te sporten, feesten, reizen of gewoon gezellig een wijntje drinken op het terras. Maar niets is minder waar. Nog steeds op zoek naar het juiste medicijn en op zoek naar je grenzen. Grenzen die niet hard zijn, maar per dag verschillen. Het heeft je soms in haar macht. Je leeft met een rem. Een gemene, pijnlijke en frustrerende rem.

Er is nog veel onderzoek nodig naar medicijnen. Hier ben ik zelf helaas achter gekomen en met mij nog meer dan twee miljoen Nederlanders die reuma hebben. ReumaNederland ontvangt geen subsidie en is dus afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en donateurs. Daarom fietsen wij Tweede Pinksterdag zonder rem, 235 kilometer lang. En jij kan ons steunen.

Strijd mee tegen de rem van reuma! Steun ons en doneer.

 

Ga met ons mee op avontuur en volg onze voorbereiding op de tocht der tochten op Instagram: Fietsen zonder rem.

Bekijk alle
07-06-2022 | 13:24 Beter laat als nooit! Goed gedaan dames!
06-06-2022 | 18:10
06-06-2022 | 15:30
06-06-2022 | 10:07
05-06-2022 | 20:54 Wij vinden het onwijs knap en dapper dat je dit doen. Veel succes morgen. Dikke kus en liefs van ons (peter, Irene & Sophie)