Bewegen voor bewegen

Evelien Alderliesten

( Lid van team: Bianca en Evelien )

Nog te gaan

van totaal € 750 (60%)

Voor mij is mij goed kunnen bewegen altijd vanzelfsprekend geweest. Vroeger was het wedstrijdzwemmen, nu wat rustiger in de vorm van dansen/ zumba of wandelen. Reuma associeerde ik met 'oudere' mensen, totdat ik van dichtbij meemaakte dat dat zeker niet het geval is. Ik kan niets doen aan de onzekerheid en pijn van mensen met deze ziekte(n), maar ik kan wel lopen en inzamelen voor dit goede doel!

PS: de opbrengsten van mijn actie gaan dus geheel naar Reuma Nederland, hiervan wordt 80% gebruikt voor onderzoek naar reuma en de behandeling hiervan, 20% gaat naar patientenbelangen. 

Bekijk alle
18-05-2024 | 11:34
16-05-2024 | 19:30
16-05-2024 | 12:31 Geweldig dat je dit doet. Veel succes!
15-05-2024 | 20:04
15-05-2024 | 19:03
Bekijk alle

Wandel 2-daagse, Rondje Pondje en Wageningen

15-05-2024 | 14:34 Om een beetje houvast te hebben met trainen heb ik een speciale app, viaVierdaagse, om zo goed voorbereid aan de start te komen. Hierin staan tips en ook een trainingsschema, dit volg ik ongeveer en het was nu ook tijd om 2 dagen achter elkaar te gaan trainen. Afgelopen weekend konden de meiden konden bij opa en oma logeren en ik dus aan het wandelen slaan. Dag 1, de vrijdag, maar dicht bij huis gebleven en het rondje Pondje gedaan. Hiermee ga je met een voetveer bij Druten over naar Dodewaard en bij Slijk-Ewijk terug naar Beuningen via de voetveer die daar vaart (het was de eerste vaardag van het seizoen). En de tussengelegen stukken is gewoon een rechte dijk die je maar moet volgen ;) Erg simpel, wel wat warm en goed verbrand, dus dat is wel een aandachtspuntje. De overtochten waren heerlijk, lekker koele wind! En zo waren de eerste 33 km een feit. Dag 2: een georganiseerde tocht bij Wageningen, de capitulatietocht. Deze tocht zou langs belangrijke punten van de oorlog lopen, dus ik had in mijn hoofd dat we wel naar Rhenen zouden gaan. Echter bleek het uiteindelijk meer een tocht met hoogtepunten vanuit mijn studietijd :) We begonnen aan de Marijkeweg, waar ik een aantal jaar gewoond heb (15!!! jaar geleden). Vervolgens door naar het binnenveld, dit was vroeger allemaal weiland en nu een grote nieuwe woonwijk. Heel wat wandelingen, hardlopen en skeeleren gedaan vroeger. Vervolgens door naar het universiteitsterrein, nu een enorm complex met veel gebouwen en zelfs restaurantjes, in mijn tijd (de laatste 2 jaar) stond er alleen het Forum en het Radix.  Na het universiteitsterrein liepen we door naar Wageningen Hoog en de Wageningse Eng. Dit is een bosrand, was de duurste huizen staan. De eng is een strook met vooral weilandjes, hier stond Almanzo, mijn bijrijdpaard, vroeger. Ik heb dus vele kilometers afgelegd in dat bos, vaak met Bobby ernaast. Via het Oranje Nassauoord, door naar hotel de Wageningse Berg waar je kunt genieten van mooi uitzicht (en een stuk chocoladetaart hielp ook daarbij). Het laatste stuk van de 25 km ging door het Arboretum met mooi bloeiende rodondenderons, langs de israelische begraafplaats, hotel de Wereld en door het centrum terug naar de start. Echt een mooie tocht, de deelnemers kwamen ook van ver (Arkel, Hardinxveld enzv.) en ook nog wat oude bekenden gespot/ gesproken, dus mij prima vermaakt. En met de zere voeten viel het mij nog heel erg mee!      
Lees meer