Zeilen Voor Jeugdreuma: UCAN CAN-DU IT!

David Krijger
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 3.500 (109%)

Aan het einde van November 2018 tot het begin van januari 2019 ga ik - David Krijger, 16 jaar, 4 VWO - een zeilreis maken van meer dan 6 weken over de Atlantische Oceaan. De reis is 3500 zeemijl, en mijn doel is om tenminste voor elke zeemijl 1 euro op te halen! Ik wil met de oceaanreis bewijzen dat het mogelijk is om ondanks mijn jeugdreuma een zwaar-pittig maar, vooral positief avontuur aan te gaan. En zo aan andere mensen met jeugdreuma of andere beperkingen laten zien dat er nog zoveel wél kan!  Met de reis wil ik aandacht vragen voor (jeugd)reuma en geld ophalen voor het onderzoek UCAN CAN-DU dat moet leiden tot snellere behandelingen op maat. 

Ik heb sinds 2014 jeugdreuma. De diagnose werd na vele maanden aan onderzoeken vastgesteld. Het begon allemaal met een enorm pijnlijke en opgezette knie, ik heb wekenlang niet kunnen lopen. Later kreeg ik de ziekte ook in mijn vingers. ik ben in het 2e jaar van de middelbare school blijven zitten. Ik was vermoeid door de ontstekingsactiviteiten in mijn vingers en de medicijnen, maar vooral wilde ik het niet accepteren. Hierdoor ben ik dat jaar nauwelijks op school geweest. Ik kon niet meer de actieve jongen zijn die ik vroeger altijd was. Op een bepaald moment heb ik de knop in mijn hoofd om kunnen zetten: Zo kan het niet langer, Jeugdreuma hoort bij mij en ik laat mijn leven er niet door verknallen. Het heeft mij achteraf alleen maar sterker gemaakt. Ik geniet ondanks mijn beperkingen van het leven en ik blijf zoveel mogelijk doen zoals ik dat voor mijn ziekte ook deed. Daarom ga ik ook deze oceaanreis maken - die veel van mijn reserves zal vragen - om voor mezelf te bewijzen dat er nog zoveel mooie dingen kunnen! 

In de afgelopen jaren is mij opgevallen dat veel mensen een negatief beeld hebben van (jeugd)reuma. Dat het een ernstige ziekte is waar 2 miljoen Nederlanders mee dealen, waaronder dus ook jongeren, is vaak niet bekend. Mensen begrijpen niet dat je soms wel en soms niet kan meedoen, dat een ontstoken gewricht niet hetzelfde is als een blessure. Mensen met (jeugd)reuma zijn geen aanstellers, ze hebben te maken met een ziekte waarbij je chronische pijn hebt en daarom verdienen ze meer respect en steun!

Ik ga de komende maanden vanaf de boot met vlogs/blogs vanaf het prachtige schip De Wylde Swan op een positieve manier aandacht vragen voor deze verschillende aspecten om zo meer begrip te krijgen voor (jeugd)reuma. Ik ga Jeugdreuma op deze manier aan mensen uitleggen en laten zien hoe ik er mee om ga! 

Check mijn facebook voor updates, foto's/video's: https://www.facebook.com/david.krijger.9 

 

 

Bekijk alle
19-08-2021 | 15:21 Voor de dappere daad van David!
06-01-2019 | 16:23
28-12-2018 | 22:53 Ik ben geïnspireerd door jouw verhaal op de FB pagina van masterskip. Ik ben de moeder van Benthe, die ook mee is. Ik hoop voor jou dat je veel positieve inspiratie uit de reis haalt, en voldoende aandacht voor jouw missie. Zet h'm op. En nog een mooi vervolg van je reis.
28-12-2018 | 16:50
28-12-2018 | 16:34