De Marathon Rotterdam voor ReumaNederland

Antoinette Derksen
van totaal € 500 (132%)

 

20-10-2018 - Begin deze maand heb ik mijn tweede halve marathon ooit gelopen. Een prestatie waar ik stiekem... nee... waar ik super(!) trots op ben!

Inmiddels heb ik al meer dan de helft van mijn leven reuma. Een chronische aandoening die (momenteel) niet te genezen is.

In de afgelopen jaren heb ik een 'nieuw' leven opgebouwd. Een leven waarin mijn reuma een veel mindere prominente rol heeft gekregen, dat was nodig ook! Eindelijk kunnen mijn talenten, dromen en wensen de eer krijgen die zij verdienen! Het is tijd voor een nieuwe stap, mijn droom verwezenlijken; op 7 april 2019 de NN Marathon Rotterdam uitlopen.

Een hele stap, voor mijzelf, maar ik hoop ook een (kleine) stap voor ReumaNederland. Hoe meer donaties, hoe meer we tegen reuma kunnen doen. Meer onderzoek, meer voorlichting en meer ondersteuning van patiënten. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe belangrijk die goede zorg is!

Help jij ook mee? Steun mij de weg naar en tijdens de Marathon, doneer en zet ook die stap voor ReumaNederland!


Bekijk alle
05-04-2019 | 15:39 Veel succes en plezier komende zondag!
05-04-2019 | 00:20 'Don't run away from challenges, run over them!'
01-04-2019 | 22:32
30-03-2019 | 23:12 eens een viking, altijd een viking, toi toi toi Antoinette!!!
30-03-2019 | 06:43 Lieve Antoinette, ik weet hoe hard je hier voor hebt gewerkt en ik heb dan ook heel veel respect voor je. Heel veel succes!
Bekijk alle

De kers op de taart

08-04-2019 | 00:00 08-04-2019 – Wat was het gisteren een geweldige dag! Vandaag, The day after, gevuld met blaren en spierpijn… Maar die pijntjes zijn niks in vergelijking met het gevoel wat ik bij mij draag, een gemengd gevoel vol trots, tevredenheid, voldoening, geluk, dankbaarheid… Wat heb ik gisteren kunnen genieten tijdens de NN Marathon Rotterdam en ik hoop hier nog lang van na te kunnen genieten. De afgelopen maanden ben ik met niet veel andere dingen bezig geweest dan de NN Marathon Rotterdam. Het aftellen begon, de maanden werden weken en de weken werden dagen… En zaterdag was het zo ver, de start van een onvergetelijk weekend. Na op de Marathon Sport Expo mijn startnummer opgehaald te hebben, bezochten we o.a. de Koopgoot, de Markthal en de kubuswoningen en eindigden we met een diner bij een ‘Italiaans’ restaurant. Terug in de kamer ging het licht letterlijk en figuurlijk al snel uit en sliep ik in één ruk door tot enkele minuten voordat mijn wekker af zou gaan. Enkele uren later stond ik in het startvak, klaar om aan dé marathon van Rotterdam te beginnen. Ik had er zin in, was extreem ontspannen (een hartslag van 68) en ik wist zeker dat het mij zou lukken, dat ik hem uit zou lopen. Begin dit jaar had ik het idee van een streeftijd hebben los gelaten en het enige doel van vandaag zou zijn uitlopen en genieten. En wat heb ik genoten! Genoten van mijn lieve supporters, de lieve aanmoedigingen via kaartjes, berichtjes en video’s, de mensen langs de route, de medehardlopers, de stad, het weer... Na 20 kilometer werd het pittig, twee zere knieën. Maar zelfs daar kon ik van genieten. Ik heb met het lopen van de marathon 660,- euro opgehaald voor Reumanederland. Die pijn in mijn knieën, was de reuma die liet weten er ook nog te zijn, maar het mij wel gunde om deze wedstrijd uit te lopen om naast het geldbedrag mijn andere doel te onderstrepen: reuma betekent niet het einde van de wereld! Ik paste mijn tempo aan, de pijn was (goed) te overzien en heb de rest van de marathon ontspannen uit kunnen lopen. Misschien heb ik geen toptijd gelopen, 4 uur en 53 minuten, maar ik heb wel een topdag gehad en ben super trots en tevreden met het resultaat! Ik heb van ieder moment genoten! Ze noemen de NN Marathon Rotterdam ‘de mooiste’ en dat snap ik ook wel; wat een sfeer, je wordt op elke straathoek wel toegejuicht, prachtig! Het was een topdag, niet alleen door het lopen en finishen, maar ook door het behalen van mijn doel; een mooi bedrag ophalen voor ReumaNederland en reuma meer op de kaart zetten. Mijn hoofdstuk bij ReumaNederland sluit zich hiermee af. Door alle donaties en aanmoedigingen, van bekenden en onbekenden, heb ik mij enorm gesteund gevoeld in dit grote avontuur! Mijn dank is dan ook enorm groot naar jullie! Heel erg bedankt! Samen hebben we ReumaNederland kunnen steunen en gisteren was, voor mij, de kers op taart. 42,195 kilometer, voor mij, voor ReumaNederland!
Lees meer