Road to Tokyo - fietsen met reuma

Dit is de actie van Christian van de Groenendaal

Nog te gaan

van totaal € 10.000 (7%)

Road to Tokyo - Fietsen met reuma

 

Nee, ik ga niet naar Japan.

Wat dan wel ?

Mijn doel is om vóór aanvang van de Olympische Spelen in Tokyo 2020 minimaal 10000 km te fietsen en daarmee geld in te zamelen om ReumaNederland te steunen.

Waarom 10000km ?

Omdat de afstand van Nederland naar Tokyo zo'n 9300km is, en afgerond naar 10000 is dat een mooi getal.

Dat is toch makkelijk hoor ik u denken.
Nou, ja en nee.
Voor een gezond iemand zal dat zeker geen probleem zijn.
Maar vraag het iemand in uw omgeving die een vorm van reuma heeft.
Wellicht heb je zelf wel eens rugpijn of last van je gewrichten. Heb je dan de behoefte om te bewegen ?

Ik ben nu 54 en sinds mijn 11e leef ik met reuma, en in het bijzonder Axiale Spondyloartritis.
Axiale Spondyloartritis, ook wel “de Ziekte van Bechterew” genoemd, is een chronische ontstekingsreuma.
Bij deze vorm van reuma ziet het immuunsysteem gezonde cellen als kwade indringers en valt het je eigen lichaam aan, waardoor ontstekingen in je gewrichten ontstaan, met name in bekken en wervelkolom.
De ontstekingen zijn pijnlijk en er kan stijfheid ontstaan.
Op den duur leiden de ontstekingen tot een verstijving (vastgroeien) van de wervelkolom.
De ziekte verloopt grillig en is bij iedereen verschillend, maar iedereen met de ziekte van Bechterew heeft last van stijfheid, vermoeidheid en pijn laag in de rug. De klachten kunnen zich uitbreiden naar borstkas en nek en eventueel naar heupgewrichten, knieën en andere gewrichten.
Door de ontsteking raken kraakbeen en bot beschadigd.
Kraakbeen wordt door bot vervangen.
In een vergevorderd stadium heeft verbening van het gewricht plaatsgevonden en zijn de onderdelen van het gewricht met elkaar vergroeid.

In mijn geval heb ik 7 jaar met krukken gelopen, zit mijn rug voor ¾ vastgegroeid en heb ik inmiddels een 5e heupprothese.
Mijn knieën, met name links, moeten ook vervangen worden, maar door beweging is dat uit te stellen.
Beweging vertraagt het ziekte proces.

Ik sta bijna iedere dag op alsof ik al 100km gefietst heb en heb het gevoel niet vooruit te kunnen door stijfheid en pijn.
Je raakt aan de pijn en stijfheid gewend, maar de vermoeiheid is het lastigste om mee om te gaan omdat je het liefst blijft liggen of op een stoek blijft zitten.
Toch pak ik de fiets omdat ik graag fiets en weet dat het een goede manier is om me op de been te houden. Op de dagen dat ik niet fiets loop ik een extra grote ronde met de honden.

Met de hashtag #rideslowlivelong wil ik aandacht vragen voor Axiale Spondyloartritis en het grote vooroordeel wegnemen : "je bent gezond, ik zie toch niets aan je".
Er zijn ruim 2 miloen mensen met een vorm van reuma. Er is geld nodig voor meer onderzoek.

Uw donatie via onderstaande "DONEER NU" knop wordt meteen zichtbaar op de site en uw kunt ervoor kiezen anoniem te blijven. Donaties gaan volledig naar ReumaNederland.

Daarnaast is het voor bedrijven mogelijk hun logo met doorklik link naar hun website te plaatsen op deze site. Vraag naar meer informatie via email

Iedereen die meewerkt wil ik graag bedanken.

Christian

 

Volg me via social media

        

 

 

Bekijk alle
01-11-2019 | 19:38
07-10-2019 | 20:11
21-09-2019 | 11:50 Nog heel veel fietsplezier en veilige km's aankomende maanden
17-09-2019 | 16:26
11-09-2019 | 18:25
Bekijk alle

De winter komt eraan

31-10-2019 | 00:00 De winter komt eraan en dat is te merken.Niet alleen aan de kou maar ook aan de bladeren die op de weg liggen en vaak worden weggeblazen door de gemeente, maar soms ook weggeveegd.En dat laatste heeft mij in 6 dagen 2x een lekke band opgeleverd omdat de borstels van die veegmachines hier en daar ijzerdraadjes van de borstels verliezen. Niet fijn wanneer je net lekker aan het fietsen bent, bezweet, en dan moet stoppen om te wachten op de Wegewacht aangezien je de bandjes van een racefiets niet zomaar kunt wisselen of plakken en de Wegenwacht daar niet eens aan begint. De Wegenwacht probeert je binnen een uur te helpen. Brrrrrrr, koud.Na mijn eerste lekke band werd ik thuisgebracht door de Wegenwacht en de 2e heeft me naar een wielerspecailist gebracht die me geholpen heeft. Wel geschrokken van het bedrag dat ze vragen voor om binnenbandje te vervangen.Maar goed de laatste dagen geen lekke band meer gehad en lekkerop pad geweest. De racefiets gaat nu plaatsmaken voor de MTB, dus de kilometers zullen er in de bossen niet zo van af vliegen, maar alles telt mee. Helaas staat de donatieteller stil. Daar mag wel wat verandering in komen.    
Lees meer