De Marathon Rotterdam voor ReumaNederland

Dit is de actie van Antoinette Derksen

Aan het voorbereiden, nog maar

van totaal € 750 (70%)

 

20-10-2018 - Begin deze maand heb ik mijn tweede halve marathon ooit gelopen. Een prestatie waar ik stiekem... nee... waar ik super(!) trots op ben!

Inmiddels heb ik al meer dan de helft van mijn leven reuma. Een chronische aandoening die (momenteel) niet te genezen is.

In de afgelopen jaren heb ik een 'nieuw' leven opgebouwd. Een leven waarin mijn reuma een veel mindere prominente rol heeft gekregen, dat was nodig ook! Eindelijk kunnen mijn talenten, dromen en wensen de eer krijgen die zij verdienen! Het is tijd voor een nieuwe stap, mijn droom verwezenlijken; op 7 april 2019 de NN Marathon Rotterdam uitlopen.

Een hele stap, voor mijzelf, maar ik hoop ook een (kleine) stap voor ReumaNederland. Hoe meer donaties, hoe meer we tegen reuma kunnen doen. Meer onderzoek, meer voorlichting en meer ondersteuning van patiënten. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe belangrijk die goede zorg is!

Help jij ook mee? Steun mij de weg naar en tijdens de Marathon, doneer en zet ook die stap voor ReumaNederland!


Bekijk alle donateurs
07-02-2019 | 17:07 Heel veel succes én plezier met de marathon van Rotterdam
01-02-2019 | 22:59 Veel succes Antoinette!!
17-01-2019 | 20:24 Ik las je verhaal en ik heb als marathonloper diep respect voor je. Vorig jaar september kreeg ik de diagnose reuma en mijn huisarts zei dat ik nooit meer mocht hardlopen. Na 3 maanden heb ik toch de hardloopschoenen weer aangetrokken en ik loop weer korte afstanden. Ik weet hoe zwaar een marathon is zonder reuma, maar met jouw doorzettingsvermogen gaat het je lukken! Heel veel succes met de voorbereiding. Hartelijke groet, Lilian
10-12-2018 | 19:28
09-12-2018 | 20:21 Heel veel respect voor je instelling! Succes met een mooie opbrengst!
Bekijk alle

Successen moet je vieren

10-03-2019 | 00:00 10-03-2019 - Nog vier weken te gaan… Lange tijd ben ik vol spanning aan het aftellen geweest tot aan 7 april. Inmiddels heeft het vol-met-spanning-aftellen plaats gemaakt voor het vol-met-zinderende-enthousiasme-aftellen. Laat de marathon van Rotterdam maar komen!! Vorig weekend liep ik de Achtkastelenloop en heb ik mijn eerste 30-kilometer van dit jaar gelopen. Een 30-kilometer voor het eerst in wedstrijdverband. Het was bikkelen door de wind en regen. Ver in mijn gedachten vlogen flarden gedachtespinsels voorbij over mijn knieproblemen en het missen van vertrouwen in mijn lijf... . In de luwte was ik net te warm gekleed, vol in de wind ving mijn regenbodywarmer de koude wind op en was ik blij met de verschillende laagjes kleding die ik aan had. Na de 15 kilometer aangetikt te hebben, kon ik de pacers van 03:00:00 niet meer bijhouden en langzaam werd de afstand van de pacergroep en mij steeds groter.    Het klinkt misschien als afzien, maar zo was het helemaal niet. Ik heb om mij heen gekeken, ik heb genoten van de verfrissende regen in mijn gezicht, de vele oude boerderijtjes, ik heb geen enkel pijntje gevoeld… Het was prima, het was goed. Niet goed genoeg, nee, het was goed! Dat is één van de belangrijkste dingen die ik de afgelopen maanden geleerd heb. Beter betekent niet altijd sneller of meer kilometers… Beter kan ook betekenen; leren genieten, meer genieten, tevreden zijn met je prestatie, je successen vieren (en dat geldt niet alleen voor het hardlopen). Mijn vertrouwen in mijn lijf is door deze 30-kilometer terug. Het vertrouwen in het uitlopen van de marathon is groter geworden; dit moet mij zeker gaan lukken! Misschien niet de tijd die ik eerst in gedachten had, maar ... boeiend! Ik ga gewoon een marathon lopen! Een prestatie op zich! En ik ga vooral heel hard genieten. Ik heb er zo'n veel zin in, ik kan niet wachten. Over vier weken is het eindelijk zover! 
Lees meer