De Marathon Rotterdam voor ReumaNederland

Dit is de actie van Antoinette Derksen

Aan het voorbereiden, nog maar

van totaal € 500 (94%)

 

20-10-2018 - Begin deze maand heb ik mijn tweede halve marathon ooit gelopen. Een prestatie waar ik stiekem... nee... waar ik super(!) trots op ben!

Inmiddels heb ik al meer dan de helft van mijn leven reuma. Een chronische aandoening die (momenteel) niet te genezen is.

In de afgelopen jaren heb ik een 'nieuw' leven opgebouwd. Een leven waarin mijn reuma een veel mindere prominente rol heeft gekregen, dat was nodig ook! Eindelijk kunnen mijn talenten, dromen en wensen de eer krijgen die zij verdienen! Het is tijd voor een nieuwe stap, mijn droom verwezenlijken; op 7 april 2019 de NN Marathon Rotterdam uitlopen.

Een hele stap, voor mijzelf, maar ik hoop ook een (kleine) stap voor ReumaNederland. Hoe meer donaties, hoe meer we tegen reuma kunnen doen. Meer onderzoek, meer voorlichting en meer ondersteuning van patiënten. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe belangrijk die goede zorg is!

Help jij ook mee? Steun mij de weg naar en tijdens de Marathon, doneer en zet ook die stap voor ReumaNederland!


Bekijk alle donateurs
17-01-2019 | 20:24 Ik las je verhaal en ik heb als marathonloper diep respect voor je. Vorig jaar september kreeg ik de diagnose reuma en mijn huisarts zei dat ik nooit meer mocht hardlopen. Na 3 maanden heb ik toch de hardloopschoenen weer aangetrokken en ik loop weer korte afstanden. Ik weet hoe zwaar een marathon is zonder reuma, maar met jouw doorzettingsvermogen gaat het je lukken! Heel veel succes met de voorbereiding. Hartelijke groet, Lilian
10-12-2018 | 19:28
09-12-2018 | 20:21 Heel veel respect voor je instelling! Succes met een mooie opbrengst!
03-12-2018 | 18:16
02-12-2018 | 22:27 Succes Antoinette! Gaat je vast lukken. Wij Hebben het plan om je te komen aanmoedigen!
Bekijk alle

Beste wensen

25-12-2018 | 00:00 25-12-2018 - Nog één week en dan hebben we het nieuwe jaar alweer ingeluid en zijn de oliebollen en champagne achter de kiezen verdwenen (hooguit op één of twee oliebollen na voor bij het ontbijt). Nog één week en dan is 2019 van start, het jaar dat ik de Marathon van Rotterdam ga lopen! En oh, wat heb ik daar zo enorm veel zin in!! Ruim twee maanden geleden begon ik met deze actie, met het verwezenlijken van mijn droom. Wat is er in die twee maanden veel gebeurd! Inmiddels staat de teller van het opgehaalde bedrag op 445 euro! Een geweldig mooi bedrag wat ik zonder jullie nooit heb kunnen bereiken! Naast de teller, heb ik zelf natuurlijk ook niet stil gezeten. Hierbij doel ik niet zozeer op mijn trainingen... Ik ben met diverse mensen in gesprek gegaan over het(/mijn) leven met reuma. Zo is er vorige week maandag een klein filmploegje over de vloer geweest om mij te interviewen over mijn leven als reumapatiënt voor Gids in gezondheid. Hierbij kon ik het natuurlijk niet laten om mijn actie voor ReumaNederland te benoemen (we zullen zien of dat er nog uit geëdit gaat worden). Ook zijn er een aantal actiefilmpjes opgenomen. Het was een leuke ervaring, zeker ook het opnemen van de filmpjes; de cameraman of liggend in de achterbak met de achterklep van de rijdende auto wagenwijd open of hangend uit het dakraam... en ik maar rennen! Maar wat ik vooral een leuke, of eerder een fijne ervaring vond, is dat mijn verhaal gehoord werd. Gids in gezondheid heeft als slogan: 'Helpt en inspireert bij een goed en gezond leven', ik hoop dat ik met mijn verhaal die hulp en inspiratie kan brengen naar anderen. 2019 zit er aan te komen, een jaar met nieuwe avonturen en uitdagingen! Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen toe, een goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2019!!    
Lees meer